Bewaar

Paardensportmassage en Instructie

  • 8070 x bekeken
  • 0 x bewaard
  • sinds 30 jun. ` 14 13:17
Paardensportmassage en Instructie
Paardensportmassage en Instructie
Paardensportmassage en Instructie
Paardensportmassage en Instructie

n.o.t.k.


Kenmerken

Type instructie:
Allround

Beschrijving

Loopt u tegen rijtechnische problemen aan?
Zit uw paard niet lekker in zijn vel?
Moet uw paard revalideren na een blessure?
Of verdient hij/zij een heerlijke sportmassage?

Dan bent u bij Paardenmassage Bommelerwaard in Kerkwijk (nabij Zaltbommel) aan het juiste adres!

Een paard is een atleet. Op elk niveau, in iedere discipline, in de wedstrijdsport of recreatief, er worden van een paard prestaties gevraagd waarvoor het een sterk en soepel lijf nodig heeft. 

In de humane (wedstrijd)sport is sportmassage inmiddels niet meer weg te denken en is men zich bewust van de positieve effecten van een massage voor of na een wedstrijd, of tussendoor. 

Bij een paard zou dit niet anders moeten zijn, immers hij heeft bij het leveren van zijn prestatie ook nog eens te maken met een ruiter op zijn rug, die hem in meer of mindere mate belemmert in zijn bewegingen en balans. De prestaties die paarden moeten neerzetten zijn vaak niet natuurlijk. Om optimaal te kunnen blijven presteren en te genieten van het rijden is een massage geen overbodige luxe voor een paard. 

Een werkwillig dier als een paard zal bij (beginnende) klachten niet snel iets laten merken. Beginnende spierproblemen kunnen op de langere termijn echter tot grotere problemen leiden, zoals scheefheid en gewrichtsproblemen. Spierproblemen zullen niet uit zichzelf verdwijnen. 

De oorsprong van spierproblemen kan diverse oorzaken hebben. Vaak zijn deze van rijtechnische aard. Daarom richt Paardenmassage Bommelerwaard zich niet alleen op de sportmassage. Samen met u kunnen wij aan de hand van de juiste training en instructie de oorzaak van het probleem verhelpen waarbij massage en stretching het proces zullen versnellen. 

Recent heb ik de opleiding Manuele lymfedrainage voor paarden af mogen ronden wat een mooie aanvulling is op hetgeen wat Paardenmassage Bommelerwaard reeds voor u kan doen. 

Ook trainingsweken en/of weekenden behoren tot de mogelijkheden!! 

Samen maken wij van uw paard of pony weer een happy athlete!!
Lees de volledige omschrijving

Menu